Sve naše Nune

83AF6EB4-F3CA-476D-8099-85706B8564D1

Često pitanje svih budućih mama je, što mi sve od opreme treba za bebu. Ovdje ću vam kroz nekoliko proizvoda dati osvrt na ono što smo mi koristili u zadnje dvije godine i neka naša osobna iskustva.

O tehničkim detaljima neću puno jer to lako može potražiti na stranici Mali Zakladi, gdje smo i nabavili sve naše Nuna proizvode. Za prvo dijete sam koristila druge brendove i mogu usporediti kvalitetu izvedbe i materijala koja je zaista kroz par godina otišla puno naprijed. Probali smo razne proizvode brenda Nuna i kroz ovaj post vam donosim zapažanja. Svi proizvodi prilagođeni su potrebama roditelja i djece, laka su za rukovanje, nadograđuju se raznim dodacima, a tkanine se lako skidaju i peru. Jer kad vam dijete povrati tijekom vožnje nema bitnijeg od praktičnog skidanja svih navlaka. Ako nešto nisam spomenula, a bitno vam je uvijek mi se možete javiti na Instagram profilu.

Vrhunska dječja autosjedalica Nuna® Pipa težine samo 2,5 kg. Jedno od najlakših jaja iz skupine autosjedalica za djecu 0+ spoj je pouzdanosti, sigurnosti, funkcionalnosti i udobnosti.

Uz nju smo dobili duple jastučiće tako da ako beba i bljucne tijekom vožnje možete staviti sve na pranje i koristit
nove. Za sjedalicu se koristi Isofix baza. Jedino nezgodno kod korištenja Isofix baze je kad imate dva automobila pa ju morate seliti. Premda je samo postavljanje baze dosta jednostavno. Unutrašnjost i samo punjenje sjedalice se prilagođava bebi njenom razvoju tako da ovisno kako vam beba raste mičete dodatne jastuke i ispune. Samo jaje možete koristiti dok vam beba nije 13 kg teška ili ju preraste.

Nuna MIXX – za sve one kojima je osim funkcionalnosti i kvalitete bitan dizajn ugodan oku. Kombinacija kožnih detalja i plave je bila pun pogodak, bez obzira što su kolica bila za djevojčicu.

Dječja kolica NUNA MIXX – na okvir kolica uz adaptere možete staviti košaru, jaje i sportsko sjedalo.
Mi smo okvir koristili za sve navedeno. Neke mame se pitaju da li kupovati košaru za bebu. Za mene nije bilo sumnje, ja sam košaru htjela i koristili smo ju puno. Kako je Franka jesenska beba, do proljeća smo se vozili u košari. Beba u njoj puno ljepše spava i po meni je puno sigurnije. Nemate dodatnog vezanja bebe za kolica što u sportskom sjedalu morate raditi. Nakon prelaska na sportsko sjedalo u spremnik ispod kolica se često utrpao i brat.

Iskreno, kolica i nisu premala kada se sklope, premda sam ih ja u svom Suzuki swiftu bez problema vozila. Ako imate veći auto nemate te brige, a dodatna je prednost da se kotači lako skidaju pa vam to daje na fleksibilnosti kod transporta.

NUNA Triv smo koristili u fazi kada je Franka već sve više hodala, laka su za sklapanje, put, zauzimaju manje mjesta i tom periodu života su nam bila bolji izbor. Ako puno putujete laganiji model koji zauzima manje mjesta je sigurno vaš prvi izbor.

Često su me mame pitale da li uzeti Mixx ili Triv model… moj favorit je uvijek Mixx. Čvrsti kotači, ovjes, stabilnost, kvaliteta materijala me osvojila i uvijek bi radije izabrala mrvicu teža i robusnija kolica. Ali uzmite u obzir svoju životnu situaciju. Ja živim u kući, ne sklapam svaki dan kolica i ne nosim ih na 5.kat… svakako prilagodite opremu svom životnom stilu.

Nuna® Dječja ležaljka Leaf – inovativna je dječja njihaljka s nečujnim automatskim radom.

Nuna Leaf nas je spasila u dok je Franka bila mala i nije sjedila. Dovoljno je zakrivljena da dijete ima pregled i dio je svakodnevnih aktivnosti obitelji dok boravi u dnevnom boravku. Žao mi je samo da nisam uzela Grow verziju jer naša nije imala opciju podizanja naslona. Ova sjedalica je mamac za velike i male tako da dok Fraka u njoj nije spavala preuzeo ju je brat jer ima nosivost do 60 kg. Cijela navlaka se skida tako dok krene i hranjenje sve lako strpate u perilicu.

Autosjedalica – Nuna Tres™ LX i-Size 0+/1/2/3 (0-36 kg) – Iznimno praktična autosjedalica namijenjena je novorođenčadi, bebama, mališanima i školarcima.

Za postavljanje autosjedalice upotrebljavaju se sigurnosni pojas automobila ili sustav Isofix. Dijete se može voziti u smjeru vožnje ili suprotnom od smjera vožnje. Nagib koji postiže je odličan za spavanje tako da djetetu glava ne visi dok spava. Po meni njena najveća prednost je što se može koristiti za malu djecu i školarca koji se već mogu privezati sigurnosnim pojasom automobila. To je bio i razlog mog odabira ove sjedalice jer smo za Pavela po uzrastu mijenjali sjedalice, a u ovoj smo to dobili sve odjednom. Osim da ju koristimo svaki dan nemam što drugo dodati. Iskusili smo već i povraćanje putem do mora, cijelu tkaninu smo uspjeli skinuti i oprati tako da šibamo dalje. Sve naše Nune potražite na Mali Zakladi!