BOY_9289

Vino&MI

Posao koji je više od toga, strast i ljubav prema izvornom okusu teroara upakirana kako bi izmamila vaš osmijeh

MIIMA WINE
ili zašto etikete s porukom….

Pročitala sam natpis kako je majčinstvo pogonjeno ljubavlju, napajano kavom, održavano vinom i sinula mi je ideja. Bilo je to vrijeme blagdana kada svakoj mami zbog količine obaveza treba jedan “Mommy’s little helper” u obliku boce vina.

IMG_4813

Kako je moj suprug vlasnik vinarije bila mi je želja da spojim njegovu i moju strast i tako su nastala Miiima Wine. Moj dizajn i njegovo znanje i umijeće u vinogradu i podrumu, kojim proizvodi vina koja pričaju svoju iskrenu priču o specifičnosti tla i geografskog položaja, savršen su spoj. Prvo su nastale etikete za mame, a ostale etikete su se savršeno nadovezale.

Osim što imamo etikete koje mame osmijeh na lice imamo i takvo vino.

Miima Wine dolazi iz obiteljskog vinograda Kosovec koji je smješten u Moslavini.

Filozofija uzgoja i obrade našeg vinograda temelji se na ekološkim principima i tehnikama pa je tako zaštita vinograda minimalna i temelji se na predanom ručnom radu bez upotrebe umjetnih gnojiva, insekticida i herbicida.

U našem vinogradu uzgajamo chardonnay, frankovku, crni pinot, zweigelt i škrlet, hrvatsku autohtonu sortu. Trenutno se škrlet uzgaja na samo stotinjak hektara i spada u najrjeđe hrvatske autohtone sorte koje su u komercijalnom uzgoju.

Proizvodnju vina baziramo na prirodnoj kvaliteti grožđa, bez ikakvih korekcija i intervencija u mošt ili vino, vrenja se provode spontano sa autohtonim kvascima, bez upotrebe enoloških sredstava, bistrenja i filtracija dok je upotreba sumpora svedena na minimum. 

Takvim pristupom želimo maksimalno istaknuti i vjerno prenesti određene specifičnosti tla i samog vinogradarskog položaja, te odlike pojedine berbe i sorte što rezultira dobivanjem originalnih, iskrenih i prirodnih vina. I zato, ako nađeš malo taloga u našim bocama ne brini to je samo priroda u malom.

IMG_4816

U našim vinima osim u Hrvatskoj uživaju i vinoljupci preko granice.

Prvi smo izvoznici vina iz Moslavine u Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Singapur, Poljsku i mnoge druge na što smo jako ponosni.

Ako vas zanima više ili želite probati naša vina slobodno me kontaktirajte na mail.

Dostupne etikete

D27D300D-14AF-4CE2-B60C-44C36EA65620-D7D5DABB-198E-4F0D-A46A-9080CBD1DB8F.jpeg

WineNot

Partners in wine

Save water drink wine

Wine improves with age like you

Daddy’s little helper

Mommy’s little helper

Best wishes

Time to drink wine and dance on the table

Kako do nas?

Juraja Ćuka 74,

44317 Popovača